Novice

Izjemne lastnosti konopljinega olja

Konopljino olje se ponaša z izjemnimi lastnostmi, zato je na seznam kakovostnih jedilnih olj uvrščeno na najvišja mesta. Predvsem je pomembno, da ga uživate hladnega. Če ga boste neprimerno segrevali, boste olju izničili vse koristne snovi. Priporočamo vam, da je njegova temperatura ob uporabi 10 stopinj Celzija. Na tej temperaturi so namreč ohranjene še prav vse zdravilne lastnosti.

Sicer pa je za konopljino olje značilno, da ima zelo izrazit, a hkrati prijeten oreškast okus. V gospodinjstvu ga lahko uporabljate za solate, hladne omake, polivke, namaze pa tudi tople jedi, ki ne zahtevajo visokih temperatur.

Konopljino olje za zdravilne namene
Če se boste odločili konopljino olje uporabljati za zdravilne namene, vam priporočamo, da ga uživate eno do največ dve jedilni žlici na dan. Najbolje ga je uživati kar zjutraj in to na tešče. Na ta način boste namreč dosegli, da se bodo koristne učinkovine olja najbolje absorbirale v vaše telo.
Če boste konopljino olje redno uživali, lahko pričakujete izboljšanje oziroma celo odpravo raznih vnetij, holesterola, kožnih bolezni, stresa ter slabega počutja. Številni ga uporabljajo tudi v primeru revmatoidnega artritisa, predmenstrualnega sindroma, aken in luskavice.


Sicer pa se konopljino olje uporablja še za številne druge zdravstvene namene. Številne koristne informacije v povezavi s tem lahko najdete tudi na spletu oziroma na naši spletni strani www.oljarnabencic.si