Novice

Orehovo olje za zdravje

Orehovo olje za zdravje

Ste veseli, da imajo orehi najvišjo koncentracijo maščobnih kislin omega3 med vsemi vrstami oreščkov? Raziskave pa so pokazale tudi, da so tovrstni oreščki še izjemen potencial na področju nadzorovanja telesne teže. Iz njihovih jedrc pridobivamo tudi olje, ki je zelo uporabno, pogosto pa ga uporabljamo zato, ker želimo biti še bolj zdravi.

Široka paleta uporabe olja iz orehov

Orehovo olje je večnamensko uporabno. Ker vsebuje večje količine maščobnih kislin omega3, odlično pomaga pri zdravljenju kroničnega bronhitisa ter pljučnega edema pri kadilcih.

Orehovo olje vsebuje tudi velike količine vitamina E. Ta je znan kot naravni antioksidant, ki ima pomembno vlogo pri zaščiti žil pred staranjem in tudi pred njihovim pokanjem. Ker ne vsebuje veliko holesterola, ščiti pred boleznimi srca in ožilja.

Olje iz orehovih jedrc odlično ščiti živčne in možganske celice in arterije pred oblogami. Obenem naj bi tovrstno olje delovalo še rahlo odvajalno. Znano je, da so z njegovo pomočjo zdravili ledvične kamne, mnogim pa se je po njegovi uporabi zelo izboljšala kri.

Orehovo olje se priporoča tudi za blažitev srbečice ter opeklin, obenem pa naj bi pomagal odstranjevati prhljaj z lasišča. Znan je po zdravljenju številnih kožnih bolezni, kot so akne, lišaji, luskasti ekcemi ter podobno.